הכנת סלסלת כוכב – 5 פינות

יצירה-טבעית-סל-קלוע-מסנסנים-וידות-של דקל-תמר-צורת-כוכב-תליה-על-קיר-קישוט-טבעי

שלב א' -קליעת ידות ובסיס

בקליעה שלי , אני מאוד אוהב לחקור את החומר ולנסות ליצור איתו כל מיני צורות חדשות. לרוב זה מתחיל מרעיון או תמונה שקופצת לי לראש. ואז אני חושב על זה במשך זמן לא מוגדר. עד שאני מרגיש שהרעיון הבשיל דיו ופתרתי לי את כל הבעיות בראש ואני מוכן לעבור לשלב המעשה. קישוטים לקיר, יצירה טבעית בחומרים מהטבע היא תמיד דבר מיוחד.

כל עבודת הקליעה, מתחילה בהשריית חומר הגלם במים. במקרה שלי מכיוון שאני קולע לרוב עם סנסנים אז אני מרטיב את החומר כ 36 שעות מראש. דבר זה דורש תכנון מראש מתי תתבצע הקליעה, במיוחד לסל גדול כמו זה.

לסל כוכב – לקחתי 5 ידות גדולות ואחידות, שאיתם יצרתי את חמשת הפינות של הכוכב. בקליעה על ידה של דקל, מנקים את כל הסנסנים הפנימיים וקולעים על הסנסנים שנשארו במעטפת. תחילה קלעתי את 5 הידות כך שהם יהיו 5 הפינות של הסל. לאחר מכן, קלעתי בסיס עגול, שנעשה כמו כל בסיס רגיל.

בסרטון ניתן לראות קליעה קצרה על ידה של דקל:

שלב ב' – איחוד החלקים יחד

עד כאן החלק הפשוט בקליעת הסל. בשלב הבא צריך לשלב את כל הידות הקלועות סביב הבסיס העגול ולחבר ביניהם. כך שכל הניצבים יתאחדו אחד עם השני. והכל יחד יראה בצורה כמה שיותר סימטרית ואחידה, זהו שלב שדורש דיוק ותכנון.

שלב ג' – מילוי המרווחים

השלב הסופי הוא קליעה ומילוי כל הרווחים הקיימים בין החלקים השונים. בשלב זה, צריך להקפיד שהדברים לא זזים והסל שומר על צורתו. הקליעה היא איטית בגלל שמקום הקליעה הוא סגור ומוגבל, מהחלקים שצמודים אליו. עובדים לאט, לאט ומתקדמים.

את סיום מילוי הרווחים ניתן גם לעשות אחרי הפסקה, אחרי שחלק מהסל כבר התחיל להתייבש. הקליעה היא שתי וערב, עם חומר יחסית דק ורך.

בגלל שנעשה פה חיבור בין צורה עגולה – במרכז, לבין הפינות שיוצרות מחומש. נוצר רווח פינתי קטן שאני לרוב משלב בו חרוז עץ, שהוא חלק מיצירה טבעית. זה נותן קישוט וגם סותם חור בו זמנית.

והנה העבודה הסופית. ניתן לתלות על הקיר, או להניח על שולחן גדול:

סל-מחומש-לתליה-על-קיר-קלוע-סנסנים-קש-עיצוב-טבעי-כפרי

זוהי סלסלה די גדולה, והיא מתאימה למקום בו יש מרחב גדול תואם, או שולחן גדול.

להרחבה נוספת על סלים מרובי ידות – ניתן לקרוא במאמר הבא

לרכישת סל קלוע עם 2 ידות, ועוד קישוטים לקיר ולשולחן הכנסו לחנות.

דילוג לתוכן