EN

איסוף וטיפול בסנסנים

ליקוט-סנסנים-לקליעה-איסוף-ידות-תמר-דקל-סנסנים-לקליעת-סלים

איסוף הידות

לקליעת סלי סנסנים, יש תחילה לאסוף וללקט את חומר הקליעה. ליקוט הסנסנים נעשה בתקופת הגדיד, כאשר התמרים בשלים ונקטפים מהעץ. בארץ ישראל גדלים כ-9 זני דקלים של תמרים למאכל. לכל אחד מזני התמרים יש פרי שהוא מעט שונה במתיקות, במראה, במרקם ובגודל. כפי שהתמרים שונים, כך גם הענפים שעליהם הם גדלים הוא שונה אחד מהשני. בראש התמר יוצא ענף שבסופו מתחלק לכ-30 ענפים דקים שעליהם קשורים התמרים בזמן גידולם. לענפים הדקים שאליהם קשורים תמרים – אנו קוראים סנסנים. ולענף הראשי שסוחב אותם אנו קוראים ידה – היד של…

ליקוט-סנסנים-לקליעה-ידות-תמר-סנסנים-לקליעת-סלים-דקל-האמרי-

ידות של תמר / דקל

קטיף-תמרים-מנוף-גדיד-מטע-עין-הנציב

חודש אוקטובר הוא זמן הגדיד של התמרים. התמר הוא עץ גבוה ופירותיו נמצאים בגובה רב. לשם איסוף התמרים במטע, החקלאי מסתובב במטע עם מנוף, חותך ואוסף את הידות עם התמרים. את כל הפירות מביאים למקום מרכזי ושם מפרידים בין התמר לענף. את התמרים לוקחים משם לבית אריזה ואת הענפים זורקים. אנו הקולעים נכנסים לתמונה, ובאים לאסוף את הענפים / הידות של התמר.

לקליעת סלים אני משתמש בסנסנים של דקל מהזן אמרי, כי הסנסנים שלו הכי ארוכים ונוחים לקליעה. יותר קשה לקלוע עם ענפים שהם קצרים, לכן אני משתדל לבחור את הידות הארוכות יותר הנמצאות במטע.

ליקוט-סנסנים-לקליעה-איסוף-סנסנים-בעמק-הירדן-במטעי-תמרים-לקליעת-סלים

אני בוחר מתוך ההערמה את הידות הטובות ביותר עבורי. ברקע מטע תמרים.

כמו כל דבר הגדל בטבע גם ענפי התמר אינם אחידים בגודלם ובצורתם, כל אחד מעט שונה מחברו. יש ארוכים וקצרים, עבים ודקים, עקומים וישרים ולפעמים גם אפשר למצוא עיוותים שיוצרים ענפים מעניינים. בזמן ליקוט סנסנים לקליעה, אני בוחר אלו ידות לקחת איתי את אלו עם הענפים הארוכים ביותר וכמובן את כל המוזרים והמיוחדים.

הורדת כפתורים

החומר שנאסף דורש לאחסנו במקום יבש לתקופה של כחצי שנה על מנת שיתייבש עד הסוף. בשלב איסוף הידות חלק מהידות עדיין כתומות ולא לגמרי יבשות, והוא לא נוח לקליעה.

את כל הידות שאספתי אני לוקח איתי הביתה. לפני אחסון הידות החדשות אני מוריד את הכפתורים מהידות. הכפתורים אלו העיגולים הקטנים שאליהם התמר מחובר ותמיד נשאר עליו קצת מתיקות מהתמר עצמו. המתיקות הזו מושכת לסנסנים הרבה חרקים, ולכן כדאי להוריד את הכפתורים. כדי לשמור על הסנסנים אני מעדיף להוריד את שאריות המתיקות של התמרים. להרחבה מוזמנים לקרוא בנוגע להכנה לקליעה.

ידה-תמר-סנסנים-דקל-אמרי-קליעת-סלים-עיצוב-הבית

דילוג לתוכן