בישראל מגדלים 9 סוגים שונים של תמרים. סוגי התמרים בישראל שונים זה מזה בגודלם, בטעמם, צורתם וצבעם. יש מהם יותר מאורכים ויש יותר שמנים, קטנים וגדולים. וכל אחד מתחבר ומתאהב בסוג אחר של תמרים.
התמר הגדול והמלא מכולם הוא המג'הול. הוא מתוק וטעים, אני אישית פחות אוהב אותו, דוקא בגלל שהוא כה מתוק וגדול. בשנים האחרונות המג'הול קיבל תנופת שתילה עצומה בכל ישראל. חקלאים רבים ייבשו ועקרו מטעי תמרים מזנים שונים ושתלו במקומם את המג'הול. המצב היגיע לכך, שכיום כבר רוב המטעים בארץ הם מסוג מג'הול.
אלו הם זני-סוגי התמרים השונים הגדלים בישראל: אמרי, חדראוי, מדג'אול, חלאוי, חיאני, זאידי, דרי, ברהי ודקל נור.
ברהי – הוא התמר הצהוב של ראש השנה. כאשר משאירים אותו להבשלה על העץ הוא נראה כמו בתמונה, לדעתי הוא בין התמרים הטעימים ביותר. הוא קטן ולא מתוק מידי.
חיאני – משווק כשהוא קפוא.
אמרי – זהו הזן שמסנסניו קולעים סלים, הוא גדול וקצת יבש.
רוצים לקרוא – איך מכינים סלים מענפי התמר ? לחצו כאן
בכל החנויות והרשתות המוכרות תמרים – ימצאו תמרים מסוג מג'הול, ולפעמים גם דקל נור. שאר הזנים ימכרו יותר בחנויות טבע וכד'.