הכנת חישוקים

קליעת-סלים-מחומרים-טבעיים-לעיצוב-הבית-ענפי-גפן-כרם-יין-הכנת-חישוקים

חישוקי דובדבן

לפני כמעט שבועיים אספתי ענפים של דובדבן בשביל להשתמש בהם לקליעה. חשבתי לעשות מהם חישוקים, ואכן עשיתי כמה. אבל בגלל שהענפים לא מאוד ארוכים, העיגול שהצלחתי ליצור מהם לא מאוד גדול, היגעתי לקוטר של 25-27 ס"מ. לשם הכנת חישוקים מלופפים, לא מספיק לעשות עיגול. אלא צריך שתהיה גם חפיפה בליפוף כדי שהחישוק יחזיק ולא יפתח.

עשיתי מהם מגש קטלוני וזה יצא מגושם וקטן. אורך הענפים שהיו בידי, לא היו מספיק ארוכים כדי ליצור איתם חישוקים יותר גדולים.

בסיס-קטלוני-קליעת-סלים-דובדבן-חישוקים-טבעיים-מענפים-טריים
מגש-קטלוני-מענפים-טריים-קליעת-סלים-לעיצוב-הבית-והסלון

חישוקי גפן

בקיצור, לא הייתי מרוצה מהתוצאה ורציתי לעשות חישוקים יותר גדולים. אחרי יום-יומיים של חשיבה מה עושים, נזכרתי שאני גר באזור המשופע בכרמים. החלטתי לנסות הכנת חישוקים עם זמורות של גפן. עכשיו בזמן הזמירה, יהיה קל למצוא זמורות חתוכות וגם טריות כך שקל יהיה לכופף אותן. כשהלכתי לכרם קיוותי למצוא זמורות של 2 מ' ולהפתעתי גיליתי שאני יכול לשאוף ליותר ורוב הזמורות הן הרבה יותר ארוכות. אחרי שיטוט קצר כבר היו בידי זמורות גם של 4 מ'. הייתי שמח שמצאתי שלל רב.

זמירה-גיזום-זמורות-גפן-כרם-בעפרה-לקליעת-סלים
זמורות-ענפים-של-גפן-להכנת-חישוקים-לקליעת-סלים-כרם-עפרה

חזרתי הביתה והתחלתי ללפף את הזמורות לקוטר שרציתי, יצא נהדר. אבל.. שמתי לב שהקליפה מתקלפת בקלות, במיוחד לאחר כיפוף הענפים. החישוק יפה הוא מאוד RAW, אבל החישוק שלי מנשיר פירורי קליפה. תדמיינו קערה או מגש על שולחן בסלון, וכל הזמן נופלים ממנו פירורי עץ/קליפה בלי הפסקה, לא נעים ולא מתאים.

לכן נאלצתי לגלף את הקליפה לכל הזמורות. לאחר גילוף הקליפה אפשר בקלות לכופף את הענף לקוטר הרצוי. וכך ללפף אותו בקלות סביב עצמו ליצירת חישוק. יש חישוקים שהזמורה שממנה הכנתי אותם, היתה כה ארוכה. שהצלחתי לעשות 3/4 ליפופים רק עם ענף בודד. ולפעמים אם הרגשתי שהחישוק עדיין קצת דק, אז הוספתי לו זמורה נוספת להשלמה.

חישוקים-מזמורות-של-גפן-ענפים-מלופפים-לקליעת-סלים-יצירה-מהטבע

מכיוון שמדובר בענפים טריים, צריך לתת להם להתייבש בנחת. מכיוון שהקליפה הוסרה הייבוש יתבצע הרבה יותר מהר, מאשר ענף עם קליפה.  בזמן הייבוש הענפים די מתכווצים וקטנים באופן משמעותי. ולכן יש לחכות לייבוש הסופי כדי לבחון את התוצאה הסופית.

חישוקים-קלועים-מלופפים-זמורות-של-גפן-לבסיס-קטלוני

רוצים לראות איך נראה המגש בסוף? לחצו כאן

דילוג לתוכן