גידולי ערבה בשבילי הוא קצת כמו מסע אל הנעלם. זהו תחום חדש שאני מתעסק בו. אין בארץ מסורת של גידול ערבה וגם לא מגדלי ערבה שאפשר ללכת ללמוד ולהתייעץ איתם. במיוחד שבשום מקום בעולם לא מגדלים ערבה עם השקיה. הערבה גדלה במקומות עתירי מים כמו שאנו פוגשים אותה על שפת הנחלים בצפון. באירופה היא גדלה בחלקים הגשומים שבהם יורד גשם כל השנה.
בהתחלה לא ידעתי למה לצפות, ראיתי תמונות וסרטונים של חלקות לגידול ערבה באירופה, ושם רואים את הענפים הארוכים שהם קוצרים וחשבתי שגם אצלי זה יהיה כך. והנה אני שותל ערבה ואני מקבל ענפים ארוכים ועבים עם מלא פיצולים. עדיין אפשר לקלוע עם כל ענפי המשנה האלו אבל זה לא יצא כמו הדמיון שהיה לי מהתמונות באירופה. שמחתי במה שאני מקבל, אבל לא הייתי שלם עם זה.

מכיוון שזה תחום חדש עבורי, לא ידעתי האם מה שקורה קשור לזן עצמו או שזה קשור לאופן הגידול שלי. ספיקות שעולים מחוסר הכרות והבנת הנושא על בוריו.
עד שלפני שנה הביאו לי ייחורים של ערבה של Salix Purpurea (זהו זן המיועד לקליעת סלים). והנה הפלא ופלא אני מקבל ערבה שהענפים שלה ארוכים ודקים ואין בה כמעט פיצולים. ממש כמו בסרטים. היה מדהים לראות את ההבדל בגידולי הערבה בין הזנים השונים.

כשהתחלתי את גידול הערבה התחלתי עם זני ערבה שכבר היו בארץ. עכשיו עם הניסיון הבנתי שעדיף לגדל זנים של ערבה שכבר ידועים ומקובלים באירופה כזנים המיועדים לקליעת סלים. בעקבות כך החלטתי השנה להגדיל את חלקת הגידול של ה s.purpurea . ובתקווה להביא לארץ עוד כמה ייחורים של ערבה מאירופה כדי להעשיר ולמצוא את הזנים שגדלים ומניבים הכי טוב כאן בארץ.
בסרטון אני מראה את זני הערבה השונים שאני מגדל: